Przejdź do głównej treści Idź do głównego menu Idź do wyszukiwarki
  • Przejdź do strony głównej logo Politechnika Gdańska
  • komunikaty prasowe
  • zdjęcia
  • wideo
  • social media
  • kontakt
Przejdź do strony głównej logo Politechnika Gdańska
  • komunikaty prasowe
  • zdjęcia
  • wideo
  • social media
  • kontakt

informacje

Lista kategorii publikacji
  • Wszystkie kategorie publikacji
  • kategoria: działalność studencka
  • kategoria: oferta edukacyjna
  • kategoria: inwestycje
  • kategoria: nagrody i osiągnięcia
  • kategoria: konferencje naukowe
  • kategoria: uczelnia dla regionu
  • kategoria: rankingi
  • kategoria: spotkania oficjalne
  • kategoria: sport
  • kategoria: imprezy otwarte
thumbnail Żywność funkcjonalna 1200x400

Pierwszy taki system certyfikacji żywności funkcjonalnej

„F-FOOD” to nowy system certyfikowania żywności funkcjonalnej, czyli takiej, która ma korzystny wpływ na organizm człowieka i szczególną wartość odżywczą. To pierwszy taki system w Polsce i Europie, a Politechnika Gdańska wraz z sześcioma jednostkami naukowymi z całej Polski jest jego kluczowym elementem. ...

15.10.2024 08:49

Kategorie publikacji:
  • Link do wszystkich publikacji z kategorii: uczelnia dla regionu
DSC 1578 1260x853 2

Siedem celów dla rozwoju Pomorza. Zespół Doradców Gospodarczych przy Rektorze PG

Pomorski hub energetyczny i morski hub logistyczny, produkcja statków dla branży offshore, komputer kwantowy, a także federalizacja czołowych uczelni, budowa nowej siedziby opery czy powołanie metropolii – to kluczowe wyzwania rozwojowe Pomorza, jakie określili przedstawiciele nauki, polityki i biznesu. ...

11.10.2024 13:53

Kategorie publikacji:
  • Link do wszystkich publikacji z kategorii: uczelnia dla regionu
flaga_1200x400.png

Badanie wizerunku Politechniki Gdańskiej – kwestionariusz dla przedstawicieli mediów

W związku z realizowanym przez Politechnikę Gdańską i PBS badaniem wizerunku zwracamy się do przedstawicieli mediów z uprzejmą prośbą o wzięcie udziału w niniejszej ankiecie. Udział w badaniu jest DOBROWOLNY i ANONIMOWY. ...

08.10.2024 12:28

Krzysztof Mystkowski-slider

Inauguracja roku akademickiego 2024/2025 na Politechnice Gdańskiej

Nowy rok akademicki rozpocznie uroczyste, otwarte posiedzenie Senatu Politechniki Gdańskiej. Inauguracja w roku jubileuszowym odbędzie się 2 października, o godzinie 11.15 w Auli Gmachu Głównego. Zapraszamy do oglądania transmisji online na uczelnianym kanale YouTube. ...

30.09.2024 14:32

Kategorie publikacji:
  • Link do wszystkich publikacji z kategorii: uczelnia dla regionu
  • Link do wszystkich publikacji z kategorii: spotkania oficjalne
Elsevier

Naukowcy PG wśród TOP 2% najbardziej wpływowych ludzi nauki na świecie

63 naukowców z Politechniki Gdańskiej ponownie znalazło się w zestawieniu World’s TOP 2% Scientists, uwzględniającym badaczy, których publikacje są najczęściej cytowane przez innych autorów na świecie. Ranking co roku opracowuje Uniwersytet Stanforda we współpracy z wydawnictwem Elsevier. Zestawienie World’s TOP 2% Scientists powstaje w oparciu o dorobek naukowy badaczy, a kryteriami...

25.09.2024 09:45

Kategorie publikacji:
  • Link do wszystkich publikacji z kategorii: nagrody i osiągnięcia
PT-PG media 2-edycja

Uczniowie z najlepszych liceów i techników Pomorza wezmą udział w szkole letniej na PG

II edycja szkoły letniej „Politechnika Talentów" odbędzie się w dniach 19-20 września na Politechnice Gdańskiej. Wezmą w niej udział uczniowie najlepszych szkół średnich z województwa pomorskiego. Na uczestników czekają dwa dni pełne nauki i poznawania uczelni. ...

18.09.2024 10:16

Poprzednia strona Następna strona
Zobacz więcej publikacji

Informacje przeznaczone dla osób pełnoletnich. Czy masz ukończone 18 lat?

Kontakt dla mediów

Biuro Prasowe Politechniki Gdańskiej

664166296 biuro.prasowe@pg.edu.pl

Politechnika Gdańska

58/347 29 99

biuro.prasowe@pg.edu.pl

Adres

G. Narutowicza 11/12

80-233 Gdańsk

© Powered by netPR.pl

Informacje o plikach cookie

Gdy przeglądasz nasze serwisy internetowe, gromadzimy informacje o Twojej wizycie i sposobie poruszania się w naszych serwisach. W tym celu stosujemy pliki cookie. Kliknij tutaj jeśli chcesz uzyskać więcej informacji o plikach cookie.

zgadzam się

Błąd!